Pokud máte rádi slané pokrmy, tak teď dobře poslouchejte. Přinášíme Vám recept na nadýchanou piškotovou omeletu – zdravější verzi klasické pizzy. Pro přípravu stačí jen pár ingrediencí. Základ tvoří vejce spolu s výživnou, peruánskou moučkou z plodiny Canihua – Canihuaco.
Canihuaco má lehce oříškovou chuť, je výborně stravitelná, rychle zasytí a dodá tělu mnoho cenných látek. Nejdůležitější z nich jsou kvalitní rostlinné bílkoviny, vláknina, vitamíny B, E, kyselina listová, železo, vápník, fosfor a hořčík. Canihua je vhodná i pro diabetiky, neboť má nízký glykemický index.
Chutím se meze nekladou. Příprava této omelety skýtá nesčetné možnosti. A tak si ji jeden den můžete připravit jen se zeleninou a sýrem, jindy zase se šunkou a nebo s listovým špenátem.
Recept Marušky
Suroviny:
– 2 vejce
– 1 lžíce vody
– špetka soli
– 2 lžíce mouky Canihuaco
– strouhaný sýr / šunka
– rajče nakrájené na plátky (zelenina paprika, olivy, listy špenátu…)
– přepuštěné máslo či olej na smažení
– Extra dressing Organic Aguaymanto + Chilli
Postup:
1) Pánev vymažeme přepuštěným máslem či olejem a necháme na sporáku nahřát.
2) Obě vejce spolu s 1 lžicí vody, špetkou soli vyšleháme mixérem do pěny.
3) Poté dodáme 2 lžíce mouky Canihuaco a trochu strouhaného sýra a opět šleháme.
4) Hotové těsto vlijeme do rozpálené pánve a necháme pozvolna opékat.
5) Po několika minutách přisypeme zeleninu, zbytek strouhaného sýru či šunku nebo špenát dle chuti.
6) Až začne těsto mírně probublávat a lehce se odlepovat od stěn pánve, omeletu opatrně obrátíme.
7) Po chvilce pánev sundáme z plamene a omeletu naservírujeme.
8) Na talíři můžeme omeletu pokapat dresingem ( Extra dresing Organic TAMARINDO + chilli , MARACUJA + chilli , AGUAYMANTO + chilli …) nebo posypat oblíbeným kořením.
DOBROU CHUŤ !
KOUPIT CANIHUACO KOUPIT EXTRA DRESSING